Wednesday, 19 November 2008

PEWARIS 08/09


Assalamualaikum.....
Ni nak kongsi pengalaman aku masa
program Kem Kepemimpinan Muda
(PEWARIS)...Ada 2 sesi....
outdoor and indoor..,
dua2 best n ada pengalaman best sgt...

for me....
this is my first time having a really
good camping.

first time kat sini aku tau bhw pntingnya
kerjasama antara kami...
ye laa...nak jadi MTM kann..
insyaAllah...

"apa yang penting????
-kerjasama..."

itulah tagline kami semua Pewaris 08/09..
kat program ni memg satu program yg
touching...samua suka duka memang ada..
x terkecuali rasa marah,cemas, kesian,
benci...memang semua bercampur laa...

yg paling sedih time fasi umumkan
kumplan pewaris kitaorg gagal dlm treasure hunt...
memg tertekan sgt...sedih tu memg teramatlah...
time tu aku rasa cam xnak teruskan jerrr...
aku ckp ngn diri aku...kalau diorng xnak pilih
kiorang jadi pewaris kolej pun xpe...
Kitaorng memg terima je sbb aku tau
memg kitaorg dah jadi cam pemusnah
segala-galanya.....upset sesangat...


yang indoor lak...satu lagi kejadian yg
memang kitaorang xsengaja...
walaupun aku xterlibat...
tapi aku still xdpt tmpukan fkran
aku kat bnda lain...down sesangat...
maafkan kami fasi2 n felo2...
kami xberniat pun nak bertindak kurang
ajar...kami mintak ampun...
skali lagi kami semua diumumkan gagal...
teruk sangat ke kami ni???
arghhhhhhhhhhhhhhh....knp laa bnda ni
blaku...memang aku xleh trima...

tpi malam tu kitorng mntak maaf kat
orag yg berkenaan...syukur...
lembut jgk hati insan itu...
keterlanjuran kami diberi keampunan..

tgah malam lak...semua fasi beri kami kejutan..
sajak dipersembahkan...
Lagu " HAMPIR KE SITU "
DI nyanyikan beramai2...
kami sungguh terharu...
ada peserta yang menangis...
aku juga rasa sedih n terharu...
aku tahan air mata ni...
sbb aku tau perjuangan kami masih belum
selesai...kami masih ada tugasan yang perlu
diselesaikan...kami amat hargai usaha
fasi2 untuk tenteramkan hati
kami yang sudah tawar kerana down
yang amat sangt...last sekali
lagu "STANDING IN THE EYES OF THE WORLD"
jadi penutup...Happy rasanya...

tapi tiba2...........

~the end~

No comments:

Post a Comment